

Kızılcahamam Belediyemiz tarafından, Türkiye Çevre Ajansı ve sponsorların katkılarıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Kırköy Balık Tutma Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Kırköy Göleti’nin eşsiz doğası eşliğinde gerçekleşen etkinlikte yüzlerce katılımcı oltalarını suya bırakırken, keyifli ve çekişmeli bir yarışma yaşandı.
Yarışmada heyecan doruktaydı
Sabahın erken saatlerinde başlayan yarışmamızda oltalar peş peşe suya atıldı. Yarışmacılar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken, aileler ve çocuklar da gölet çevresinde güzel vakit geçirdi. Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Ayrıca yapılan çekilişle çok sayıda katılımcıya çeşitli hediyeler verildi.
Dünya Temizlik Gününde anlamlı mesaj
Etkinlik kapsamında, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Kırköy Göleti çevresinde temizlik etkinliği düzenlendi. Katılımcılar, doğayı korumanın ve çevre bilincini artırmanın önemine dikkat çekmek amacıyla gölet çevresinde temizlik yaptı. Çocukların da katılım gösterdiği etkinlikte, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmanın önemi bir kez daha vurgulandı.
“Hemşehrilerimizle güzel bir gün yaşadık”
Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Doğayla iç içe, heyecan ve dostluk dolu unutulmaz bir gün yaşadık. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisiyle Geleneksel Balık Tutma Yarışmamızı gerçekleştirirken, aynı zamanda Dünya Temizlik Günü kapsamında doğamıza sahip çıkmanın önemini hep birlikte ortaya koyduk. Katılım sağlayan, destek veren ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.”