Kızılcahamam Belediyesi
‘’2.000.000 Çocuk İçin Ben de Varım’’ Projesinde Kızılcahamam Belediyesi ödül aldı.
Geri
Kızılcahamam Belediyesi
07.06.2023

Sıfır Atık; Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan, doğa ve çevrenin korunmasına öncülük eden bir proje hareketidir.

1500 Öğrencimize Çevreci Çocuk Eğitim Seti Dağıtıldı

İlk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerinin, çevre eğitimi alması ile ilgili konuları kapsayan, Sıfır Atık Projesine uygun doğa ve çevre konularını erken yaştaki çocuklara öğreterek bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından hazırlanan Çevreci Çocuk Eğitim Seti (ÇEÇO), ilçemizde eğitim gören 1500 öğrencimize ulaştırıldı. Eğitim seti içerisinde; Yenilenebilir Enerji, Küresel Isınma, Çevre Temizliği, Geri Dönüşüm ve Ekosistem kitapları yer alıyor.

Çevreci Belediye Ünvanı Kızılcahamam Belediyesi’ne Verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında bölgemizdeki ilk ve ortaokul öğrencilerine Çevreci Çocuk Eğitim Setinin dağıtılması konusunda yapılan çalışmalardan dolayı Belediyemiz ‘Çevreci Belediye’ ünvanını aldı.

6 Haziran 2023 tarihinde Ankara ATO Kongre Merkezi Yıldız Salonu’nda Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından gerçekleştirilen ödül törenine Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek ve Sıfır Atık birimi tarafından katılım sağlandı.  “ÇEVİ” sertifikası ve plaketi törende belediyemize takdim edildi.